Απεντόμωση για Κουνούπια.


 Καταπολέμηση Κουνουπιών
με Απεντόμωση υψηλής πιέσης 
σε εξωτερικούς χώρους. 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 
Το κουνούπι είναι δίπτερο έντομο της οικογένειας Culicidae με 3.500 περίπου είδη ανά τον κόσμο. Θεωρείται, ως ζώο, ο νούμερο ένα φονιάς ανθρώπων παγκοσμίως. Το λεπτό και μακρύ σώμα του ενήλικου κουνουπιού καλύπτεται με λέπια και έχει μακριά, πολύ λεπτά πόδια που του επιτρέπουν μόνο να στηρίζεται.Τα φτερά του είναι μεμβρανώδη.Χαρακτηριστικό του είναι μία επιμήκης προβοσκίδα που βγαίνει από τη στοματική του κοιλότητα.Το μήκος του ενήλικου είναι 3-6mm και στα νεύρα των πτερύγων του υπάρχουν σκούρα μαύρα ή ανοιχτού χρώματος άσπρα λέπια.Τα αυγά είναι πολύ μικρά (0,5 Χ 0,2mm) με χρώμα καστανό εως μαύρο , φέρουν πλωτήρες και στις 2 πλευρές τους και έχουν σχήμα βάρκας. Οι προνύμφες είναι άποδες και έχουν σχήμα σκουληκιού.Οι νύμφες έχουν σχήμα που μοιάζει με κόμμα.Το λεπτό και μακρύ σώμα του ενήλικου κουνουπιού καλύπτεται με λέπια και έχει μακριά πολύ λεπτά πόδια που του επιτρέπουν μόνο να στηρίζεται.Τα φτερά του είναι μεμβρανώδη. Χαρακτηριστικό του είναι μία επιμήκης προβοσκίδα που βγαίνει από τη στοματική του κοιλότητα.Το αρσενικό κουνούπι έχει πιο τριχωτές κεραίες από του θηλυκού.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ. 
Ο βιολογικός κύκλος των κουνουπιών περιλαμβάνει το αυγό, την προνύμφη (larva), τη νύμφη (pupa) και το ενήλικο (adult) θηλυκό ή αρσενικό.Τα περισσότερα κουνούπια ζευγαρώνουν αμέσως μόλις ενηλικιωθούν.Τα θηλυκά, στο στάδιο αυτό, πρέπει να λάβουν ένα γεύμα με αίμα για να αναπτυχθούν τα αυγά στις ωοθήκες τους. Πολλά είδη κουνουπιών νύσσουν τον άνθρωπο και μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες.Τα αρσενικά κουνούπια τρέφονται με φυσικές ζαχαρούχες ουσίες, όπως νέκταρ λουλουδιών.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. 
Τα αυγά αναπτύσσονται μετά από 2-3 ημέρες αφού τραφούν με αίμα τα θηλυκά.Τα θηλυκά αποθέτουν 50 -200 αυγά σε ένα κύκλο ζωής. Οι προνύμφες είναι υδρόβιες και για αναπτυχθούν χρειάζονται νερό.Σε περίπτωση που ενοχληθούν από δονήσεις και σκιές κατευθύνονται στον πυθμένα αλλά επανέρχονται.Τα κουνούπια έχουν την δυνατότητα να πετούν 2-3 χλμ μακριά. Τόπος αναπαραγωγής τους είναι:οι ορυζώνες και τα φυσικά συστήματα.

Τα κουνούπια δεν πίνουν το αίμα μας για να επιβιώσουν αλλά για λόγους αναπαραγωγής: τα θηλυκά κουνούπια (μόνο αυτά μας τσιμπούν)χρειάζονται αίμα ανθρώπων ή ζώων για να φτιάξουν γόνιμα αυγά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. 
 Η δραστηριότητα τους έχει να κάνει με τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα.Έτσι τις πρώτες πρωινές, τις πρώτες νυχτερινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα περισσότερα είδη είναι πιο ενεργητικά και τσιμπούν, αλλά υπάρχουν και είδη που τσιμπούν όλο το εικοσιτετράωρο.Το θηλυκό τρυπάει το δέρμα με 6 «καρφίτσες» που έχει στο στόμα του,βγάζει ένα αιμολυτικό και αντιισταμινικό σάλιο και με τη προβοσκίδα του ρουφά το αίμα που καταλήγει στην κοιλιά του.
Ανάλογα με την ποσότητα, αυτή μεγαλώνει, αφού έχει μεγάλη ελαστικότητα. Το τσίμπημα του κουνουπιού προκαλεί κοκκινίλα στο δέρμα, πρήξιμο και έντονη ενοχλητική φαγούρα. Παρά την άποψη που επικρατεί, ένα σκούρο δέρμα προσελκύει περισσότερο τα κουνούπια παρά ένα ανοιχτόχρωμο. Τα κουνούπια αποτελούν πολλές φορές βάσανο στη διαμονή και εγκατάσταση του ανθρώπου σε αρκετά μέρη της γης.

ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΕΡΕΘΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ:
Tην κίνηση,
Tη σωματική θερμότητα,
Tην υγρασία και
Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή.
ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΟΛΩΝ
 ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ! 

Όπου υπάρχουν κουνούπια, είναι απαραίτητη η ύπαρξη νερού, αφού οι προνύμφες και οι νύμφες που αναπτύσσονται σε κουνούπια γεννούν τα αυγά τους στο νερό, όπου και περνούν τόσο τη φάση της προνύμφης(για τα Ελληνικά δεδομένα διαρκεί περίπου 1 εβδομάδα) όσο και στη συνέχεια τη φάση της νύμφης. Τα αυγά που γεννούν τα τοποθετούν στην επιφάνεια του νερού και έτσι εκκολάπτονται οι προνύμφες που τρέφονται με οργανικά κατάλοιπα.

ΣΤΟΧΟΣ:ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΨΕΚΑΣΜΟ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ.

ΧΩΡΟΣ:ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ

Καλέστε μας να δρομολογήσουμε το ραντεβού σας στο 📱6986833709.
📨Entomologosgr@gmail.com 
Υπ.Εφαρμογών:Γρηγόρης Βλάχος. 

Περιοχές Εξυπηρέτησης Πελάτων:

Πειραιάς,Νίκαια,Κορυδαλλός,Αγ.Ι.Ρέντης,
Κερατσίνι,Δραπετσώνα,Πέραμα & γύρω περιοχές.
Αιγάλεω,Αγ.Βαρβάρα,Χαϊδάρι(Δάσος),

Περιστέρι,Ίλιον,Πετρούπολη,Καματερό & γύρω περιοχές.

Νέα σημεία εξυπηρέτησης Καλλιθέα,Μοσχάτο,Τάυρος,
Νέα Σμύρνη,Π.Φάληρο.