Απεντόμωση για Αράχνη.

Η αράχνη ανήκει στα Αρθρόποδα και δεν είναι έντομο,καθώς έχει οκτώ πόδια και το σώμα της χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά.
Ειδικότερα, ο όρος αράχνη περιλαμβάνει κοινά χερσόβια Αρθρόποδα της ομοταξίας Αραχνίδια και της τάξης Araneida (Araneae).Διαφέρουν από την άλλη ομάδα των Αρθρόποδων,τα Έντομα, στο ότι φέρουν οκτώ πόδια και όχι έξι, και το σώμα τους χωρίζεται σε δύο τμήματα και όχι σε τρία.Ο Lamarck ήταν ο πρώτος επιστήµονας που διαχώρισε τα Έντοµα από τα Αραχνίδια, το 1801.
Οι αράχνες δεν έχουν φτερά (τα έντομα ή εξάποδα είναι τα μόνα αρθρόποδα που φέρουν φτερά).Πολλές αράχνες πλέκουν ιστό,όπου παγιδεύουν έντομα, τα οποία αποτελούν την κύρια τροφή τους.Λίγα είδη είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, όπως η ταραντούλα,της οποίας το δάγκωμα πονάει αρκετά, και η μαύρη χήρα,το δηλητήριο της οποίας προκαλεί παράλυση των νεύρων ή ακόμα και τον θάνατο.
Το μέγεθος των αραχνών ποικίλει αναλόγως του είδους, μπορεί να ξεκινάει από 0,5mm – 100mm(υπάρχουν είδη αραχνών,οι οποίες μαζί με το μήκος των ποδιών τους,ξεπερνούν τα 30 εκ.)Το σώμα τους χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλία,φέρουν 4 ζευγάρια ποδιών και συνήθως έχουν 8 μάτια.Το σώμα των αραχνών καλύπτεται από τρίχες και όταν νιώσουν απειλή ξύνουν με τα πίσω πόδια τους τις τρίχες για να αμυνθούν.Διαθέτουν κλωστικές θηλές με τις οποίες δημιουργούν τις μεταξένιες ίνες που χρησιμοποιούν για την κατασκευή του ιστού και για τη δημιουργία κουκουλιών όπου εναποθέτουν τα αυγά τους. Υπάρχει τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων στο σώμα τους, το οποίο σχετίζεται κυρίως με το περιβάλλον στο οποίο διαβιούν. Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 40.000 είδη, στην Ελλάδα είναι καταγεγραμμένα 810 διαφορετικά είδη.
Βιολογικός Κύκλος Ζωής. 
Οι αράχνες ακολουθούν 3 στάδια κύκλου ζωής : αυγό, νύμφη και ενήλικο.Η θηλυκή αράχνη μετά το ζευγάρωμα υφαίνει το κουκούλι στο οποίο και εναποθέτει τα γονιμοποιημένα αυγά της.Εφόσον εκκολαπτούν οι νεαρές πλέον αράχνες (νύμφες) θα εγκαταλείψουν το κουκούλι, και θα διασκορπιστούν στον περιβάλλοντα χώρο.Οι νεαρές αράχνες αλλάζουν τον εξωσκελετό τους 5 – 10 φορές μέχρι την ενηλικίωσή τους.Η διάρκεια ζωής τους ποικίλει αναλόγως του είδους τους και στα περισσότερα είδη κυμαίνεται περίπου στα 2 χρόνια.
Οι αράχνες, όντας σαρκοφάγες, τρέφονται κυρίως με έντομα, με άλλες αράχνες, με σαρανταποδαρούσες,καθώς και άλλα μυριάποδα.Παρόλ' αυτά,λίγα είδη είναι εξειδικευμένα αρπακτικά.Μερικές κυνηγούν πλησιάζοντας τη λεία που συναντούν τυχαία. Άλλες χρησιμοποιούν νήματα για να συλλάβουν το θύμα τους.

Το 2008 ανακαλύφθηκε ένα είδος αράχνης, η Bagheera kiplingi, που είναι σχεδόν αποκλειστικά φυτοφάγο.

ΣΤΟΧΟΣ :ΑΡΑΧΝΕΣ 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΨΕΚΑΣΜΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ 

ΧΩΡΟΣ:ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ 

Οι αράχνες διαβιούν συνήθως σε προφυλαγμένες θέσεις σε μη πολυσύχναστα μέρη.Συνήθως εισέρχονται στις κατοικίες για την εύρεση λείας και για να προστατευτούν από της καιρικές συνθήκες.

Καλέστε μας να δρομολογήσουμε το ραντεβού σας στο 📱6986833709.

Υπ.Εφαρμογών:Γρηγόρης Βλάχος. 

📨Entomologosgr@gmail.com 

Περιοχές Εξυπηρέτησης Πελάτων:

Πειραιάς,Νίκαια,Κορυδαλλός,Αγ.Ι.Ρέντης,
Κερατσίνι,Δραπετσώνα,Πέραμα & γύρω περιοχές.
Αιγάλεω,Αγ.Βαρβάρα,Χαϊδάρι(Δάσος),

Περιστέρι,Ίλιον,Πετρούπολη,Καματερό & γύρω περιοχές.

Νέα σημεία εξυπηρέτησης Καλλιθέα,Μοσχάτο,Τάυρος,
Νέα Σμύρνη,Π.Φάληρο.