Απεντόμωση για Έντομα Ξυλοφάγα.

Έντομα που τρέφονται με ξύλο. 

Αν δείτε τρύπες στο ξύλο με παρουσία πριονιδιού ή λευκής σκόνης τότε έχετε προσβολή από ξυλοφάγα έντομα.Στις κατοικίες,ο έλεγχος των προσβολών από έντομα που τρέφονται με ξύλο δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί την βοήθεια από επαγγελματίες.


Τα έντομα που τρέφονται με ξύλο ανήκουν στα έντομα επιβλαβών οργανισμών,δηλαδή στα έντομα που μπορούν να δημιουργήσουν ζημιές και να αναπαραχθούν μέσα στα σύγχρονα κτήρια.Τα έντομα τρέφονται με όλο το υλικό του ξύλου.Εμφανίζονται στην αρχή της ζωής τους με τη μορφή των αυγών, στη συνέχεια γίνονται προνύμφες και ολοκληρώνονται αργότερα σε τέλεια έντομα. Μέσα στο ξύλο, η προνύμφη του εντόμου ζει από 1 έως πολύ περισσότερα χρόνια.Το στάδιο αυτό είναι πιο καταστρεπτικό για το ξύλο γιατί το έντομο αρχίζει την διάνοιξη οπών και στοών μέσα σε αυτό.Ανήκουν στην Τάξη των Κολεοπτέρων(Σαράκι)  στην Τάξη των Ισοπτέρων(Τερμίτες)και στη τάξη των Υμενοπτέρων(Σφήκες Ξυλοφάγες,Μυρμήγκια Ξυλοφάγα). 

Προκαλούν καταστροφικές ζημιές σε ξύλινες κατοικίες,ξύλινα κουφώματα,έπιπλα,ξυλόγλυπτα τέμπλα ναών αλλά και πάσης φύσεως υλικό και παράγωγα του ξύλου, όπως βιβλία και χαρτιά που περιέχουν κυτταρίνη με την οποία τρέφονται τα έντομα αυτά. 
Το σαράκι δεν έχει ένα μόνο είδος.Ορισμένα είδη πετάνε, ενώ άλλα όχι.Κάποια κάνουν θόρυβο,ο οποίος ακούγεται σαν ρολόι.Όλα βγάζουν πριονίδι,το οποίο διαφέρει ανά είδος, και αφήνουν πίσω τους μικρές ή μεγαλύτερες τρύπες(από 0,8 mm ως και 3×6 mm),οι οποίες είναι στρογγυλές, ελλειψοειδείς, ή κυλινδρικές.

.Το Κοινό Σαράκι είναι το πιο κοινό ξυλοφάγο έντοµο στην Ελλάδα και προσβάλλει έπιπλα, έργα τέχνης,ταβάνια,σκεπές και πατώµατα.Το κοινό σαράκι έχει δύο σκληρά εξωτερικά φτερά (επιστηµονικό όνοµα: Anobium punctatum).Οι τρύπες εξόδου του τέλειου εντόµου είναι κυκλικές µε διάµετρο περίπου 1,5 mm και έχουν διαγνωστική αξία.

.Ο Υλότρυπος ή Ξυλοφάγος παλιών σπιτιών. Είναι κοινό έντοµο που προσβάλλει το σοµφό ξύλο των κωνοφόρων ειδών(π.χ.έλατο, πεύκο),κυρίως σε στέγες αλλά και σε πόρτες, παράθυρα και πατώµατα.Φέρει δύο µακριές κεραίες.Το επιστηµονικό όνοµά του είναι Hylotrypes bajulus.Οι προνύµφες ανοίγουν στοές και προκαλούν χαρακτηριστικό θόρυβο που έχει διαγνωστική αξία.

.Το Παρκετοέντοµο ή λύκος. 
Είναι αρκετά κοινό έντοµο επειδή προσβάλλει κυρίως τα παρκέτα. Το επιστηµονικό όνοµά του είναι Lyctus linearis.Οι τρύπες εξόδου του τέλειου εντόµου µοιάζουν µε αυτές του κοινού σαρακιού.Ανοίγει στοές και παράγει πολύ λεπτή σκόνη που ωθείται προς την επιφάνεια του ξύλου σε µικρούς σωρούς.Είναι πολύ επικίνδυνο, αφού µπορεί να προσβάλλει το ξύλο κατά τη διάρκεια της φυσικής ξήρανσης.


Οι τερμίτες δεν βγάζουν πριονίδι,ούτε βγαίνουν ποτέ από το ξύλο,παρά μόνο στη σμηνουργία,οπότε βρίσκουμε πολλά κομμένα φτερά.Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε τις στοές τους.
Μπορούμε να διακρίνουμε 4 κατηγορίες τερμιτών.Κάθε μια από αυτές προτιμά διαφορετικές συνθήκες.Οι υπόγειοι ζουν στο έδαφος και δημιουργούν δίκτυα στοών. Προτιμούν την υγρασία. Θεωρούνται οι πιο καταστρεπτικοί τερμίτες.Οι θεριστές βρίσκονται σε υπόγειες στοές σε βοσκότοπους.Οι ξηρού ξύλου δε βρίσκονται στο έδαφος, αλλά προτιμούν το στεγνό, παλιό ξύλο. Βρίσκουμε τα περιττώματά τους από το άνοιγμα των ξύλων.Οι υγρού ξύλου βρίσκονται σε αποσυντιθέμενα ξύλα, όπως ξύλα στα υπόγεια μας.
 Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τερμίτες δε τρώνε μονάχα ξύλο, αλλά και δέρμα, χαρτί, ύφασμα, κ.ά.


ΣΤΟΧΟΣ:ΕΝΤΟΜΑ ΞΥΛΟΦΑΓΑ 
ΕΦΑΡΜΟΓΗ:ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΨΕΚΑΣΜΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ή ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ. 

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΥΠΟΚΑΠΝΙΣΜΟ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟ 

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΤΖΕΛ 
ΧΩΡΟΣ:ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ. 

Η χρήση φαρμάκων σε κατοικημένους χώρους απαιτεί επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία και δεν προσφέρεται για πειραματισμούς.

Καλέστε μας να δρομολογήσουμε το ραντεβού σας στο📱6986833709.
📨Entomologosgr@gmail.com 
Υπ.Εφαρμογών:Γρηγόρης Βλάχος.

Περιοχές Εξυπηρέτησης Πελάτων:

Πειραιάς,Νίκαια,Κορυδαλλός,Αγ.Ι.Ρέντης,
Κερατσίνι,Δραπετσώνα,Πέραμα & γύρω περιοχές.
Αιγάλεω,Αγ.Βαρβάρα,Χαϊδάρι(Δάσος),

Περιστέρι,Ίλιον,Πετρούπολη,Καματερό & γύρω περιοχές.

Νέα σημεία εξυπηρέτησης Καλλιθέα,Μοσχάτο,Τάυρος,
Νέα Σμύρνη,Π.Φάληρο.