Τα έντομα που εισβάλλουν στο χώρο σας.

Απολύμανση-Εντομοκτονία-Μυοκτονία.
ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΟΣ Pest Control καλέστε μας να δρομολογήσουμε το ραντεβού σας στο 
📱6986833709.
📨Entomologosgr@gmail.com 
 Υπ.Εφαρμογών:Γρηγόρης Βλάχος. 
Τα πιο κοινά έντομα που εισβάλλουν είναι:

.Οι κατσαρίδες: Οι κατσαρίδες είναι ο πιο συχνός ανεπιθύμητος επισκέπτης στα σπίτια. Υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη κατσαρίδων, που είναι και τα πιο συνηθισμένα. Η Γερμανική κατσαρίδα αποτελεί το πιο επίμονο είδος κατσαρίδας. Είναι οι πιο μικρές σε μέγεθος και ξανθές στο χρώμα, ενώ έχουν αδυναμία στα ζεστά και υγρά μέρη οπότε συνήθως φωλιάζουν μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας και στο μπάνιο. Η μαύρη κατσαρίδα έχει επίσης αδυναμία στα υγρά μέρη και τριγυρίζει συνήθως μέσα στις αποχετεύσεις των σπιτιών. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και η Αμερικάνικη κατσαρίδα, με τη διαφορά ότι μπορεί επιπλέον και να πετάει.

  • Οι κοριοί: Οι κοριοί είναι ένα πρόβλημα που συναντιέται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια. Είναι έντομα αιμομυζητικά, μικρού μεγέθους (4-7 χιλιοστά) και άπτερα, που φωλιάζουν συνήθως στο υπνοδωμάτιο και ιδίως γύρω από το κρεβάτι.
  • Οι ψύλλοι: Οι ψύλλοι μεταφέρονται από κατοικίδια ή αδέσποτα ζώα σε ένα σπίτι και είναι επίσης έντομα αιμομυζητικά. Έχουν επίσης μικρό μέγεθος (1-3 χιλιοστά), κεραίες στο κεφάλι και προκαλούν έντονες δερματικές ενοχλήσεις με τα τσιμπήματα τους.
  • Τα μυρμήγκια: Τα μυρμήγκια εμφανίζονται συνήθως στο σπίτι ξαφνικά, σε στρατιές (κάτι μου θυμίζει) και πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα.
  • Τα κουνούπια: Τα κουνούπια και οι σκνίπες αποτελούν πολύ ενοχλητικά και επικίνδυνα για την υγεία έντομα, καθώς μπορεί να μεταδώσουν σοβαρές ασθένειες (όπως ελονοσία, κίτρινο πυρετό κ.ά.). Εμφανίζονται σε μεγάλους πληθυσμούς ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Οι μύγες: Οι μύγες και τα μυγάκια αποχετεύσεων είναι φορείς μικροβίων και ιών, τα οποία συχνά μεταδίδουν στον άνθρωπο.
  • Ο σκόρος και τα σκαθάρια τροφίμων: Τα έντομα αυτά προσβάλλουν κυρίως τα μάλλινα ρούχα ή τα αποθηκευμένα τρόφιμα.
  • Τα ακάρεα σκόνης: Τα ακάρεα σκόνης βρίσκονται στο στρώμα του κρεβατιού ή του καναπέ και είναι η αιτία πολλών αλλεργιών και δερματικών ενοχλήσεων...
  • Τι προσελκύει αυτά τα έντομα;.Κάθε έντομο προσελκύεται και ευνοείται από διαφορετικές συνθήκες. Γενικά η έλλειψη καθαριότητας και η παρουσία εκτεθειμένων τροφίμων εντείνουν τα προβλήματα από έντομα και τρωκτικά.
Αυτό ισχύει και για τις κατσαρίδες, οι οποίες πιο συγκεκριμένα προτιμούν θέσεις σκοτεινές όπου βρίσκουν υγρασία και τροφή για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν. Οποιαδήποτε τροφή προορίζεται για τον άνθρωπο μπορεί να φανεί δελεαστική και για τις κατσαρίδες. Μπορούν να ζήσουν μήνες χωρίς νερό αλλά χρειάζονται οπωσδήποτε υγρασία. Οπότε, διαρροές νερού ή λιμνάζοντα ύδατα πρέπει να αποφεύγονται.
Παράλληλα, οι κατσαρίδες είναι πιο πιθανό να βρεθούν και φωλιάσουν σε μέρη όπου υπάρχουν ίχνη ή περιττώματα από προηγούμενες κατσαρίδες. Συνεπώς το τακτικό και πολύ σχολαστικό καθάρισμα είναι ένα καλό μέτρο πρόληψης.
Οι κοριοί τρέφονται με το αίμα ανθρώπων και άλλων θηλαστικών, συνεπώς το σπίτι σου και συγκεκριμένα εσύ ο ίδιος είσαι από μόνος σου αρκετά ελκυστικός για αυτούς. Το γεγονός ότι τα ενήλικα έντομα μπορούν να επιβιώσουν έως και 6 μήνες χωρίς τροφή ενώ αναπαράγονται και εξαπλώνονται με ιδιαίτερη ταχύτητα και ευκολία, τα καθιστά μεγάλο κίνδυνο για το σπίτι και την υγεία.
Οι ψύλλοι, όμοια με τους κοριούς, τρέφονται και προσελκύονται από το αίμα θηλαστικών και πτηνών. Η αδυναμία τους είναι τα σκοτεινά μέρη του σπιτιού όπου αφήνουν τα αυγά τους. Και ενώ τα ενήλικα έντομα τρέφονται αποκλειστικά με αίμα, οι προνύμφες δεν τσιμπάνε και τρέφονται αποκλειστικά με οργανικές ύλες, όπως περιττώματα από άλλα έντομα.
Τα μυρμήγκια εργάζονται συστηματικά και αναζητούν διαρκώς τροφή για να μεταφέρουν στη φωλιά τους. Το φαγητό σου είναι αρκετό για να τα προσελκύσει και να φωλιάσουν στο σπίτι σου μέσα στα γλυκά σου, όπως το μέλι και οι μαρμελάδες. Και ενώ υπάρχουν τροφές που τα μυρμήγκια απεχθάνονται, όπως το αλάτι, το λεμόνι και το ξύδι, που αποτελούν φυσικούς τρόπους απώθησης, παρόλα αυτά η παρουσία τους δεν έχει εγγυημένο αποτέλεσμα.
Τέλος, οι μύγες, τα μυγάκια και τα κουνούπια είναι από τα έντομα που εμφανίζονται πιο εύκολα σε ένα σπίτι, αφού προσελκύονται σχεδόν από τα πάντα. Μπορεί να δεις μύγες και μυγάκια να τριγυρίζουν γύρω από φαγητά, γλυκά, οργανικές ύλες ή σκουπίδια, ενώ τα κουνούπια προτιμούν σκοτεινές και υγρές θέσεις και αναπαράγονται σε λιμνάζοντα νερά..
Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για απεντόμωση και γιατί.
Καθώς ζεσταίνει ο καιρός τα έντομα πολλαπλασιάζονται και αναπτύσσονται πιο γρήγορα. Οπότε καλύτερη περίοδος για απεντομώσεις είναι γενικά από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, αφού εκείνη την περίοδο τα έντομα παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα.
Για ειδικά προβλήματα από έντομα, όπως είναι οι ψύλλοι και οι κοριοί δεν υπάρχει περίοδος κατάλληλη για προληπτική απεντόμωση επειδή η εφαρμογή γίνεται μόνο αν εμφανιστεί η προσβολή.
Γενικότερα, η απεντόμωση καλό θα είναι να γίνεται προληπτικά, ώστε τα έντομα να μην προλάβουν να φωλιάσουν, οπότε και η αντιμετώπισή τους καθίσταται πιο δύσκολη.
Τι πρέπει να προσέξω αμέσως μετά την απεντόμωση;
Αν η απεντόμωση έχει γίνει με ψεκασμό πρέπει αμέσως μετά την εφαρμογή να γίνει καλός αερισμός των χώρων και να μην βρίσκονται άνθρωποι στους χώρους μέχρι να στεγνώσουν οι ψεκασμένες επιφάνειες.
Επίσης, δεν πρέπει να βρέξεις ή να σφουγγαρίσεις τις ψεκασμένες επιφάνειες για όσες μέρες σου υποδείξει ο ειδικός, ώστε να μην ξεπλυθεί το φάρμακο.
Περιοχές Εξυπηρέτησης Πελάτων:

Πειραιάς,Νίκαια,Κορυδαλλός,Αγ.Ι.Ρέντης,
Κερατσίνι,Δραπετσώνα,Πέραμα & γύρω περιοχές.
Αιγάλεω,Αγ.Βαρβάρα,Χαϊδάρι(Δάσος),

Περιστέρι,Ίλιον,Πετρούπολη,Καματερό & γύρω περιοχές.

Νέα σημεία εξυπηρέτησης Καλλιθέα,Μοσχάτο,Τάυρος,
Νέα Σμύρνη,Π.Φάληρο.